Läggningar

Nu har jag bestämt mig för att skriva ner min åsikt, som då alltså handlar om läggningar som ni ser i rubriken. Framförallt tänkte jag skriva om homosexualitet/bisexualitet, eftersom jag tycker att det är förjävligt att det samhället vi lever i är såpass otolerant som det är.
Jag vet flera stycken, framför allt tjejer, som är bisexuella men som inte vågar komma ut. Varför? Jo för att de är så rädda för alla fördomar och för vad folk ska tycka så de vågar helt enkelt inte. Är det rätt? Är det inte varje människas rätt att få vara den man är och leva efter sina egna villkor?
Varför ska inte homo-/bisexuella få ha samma rättigheter i samhället som heterosexuella? De är lika mycket människor, lika mycket värda, som heterosexuella. Man är inte en annan människa för att man blir kär i personer av samma kön istället för av det motsatta könet! Man faller för personen, för dens egenskaper och för den som den är, inte för vad den har mellan bena eller om den har ett tjej- eller killnamn.
Detta gör mig så frustrerad så jag vill bara skjuta varenda jävel som är homofob. Kan nån snälla ge mig ett svar på vad som är sån stor skillnad vilket kön man faller för? Och dessutom så kan man inte ändra sina känslor, det är inte ett val man gör om man ska vara homosexuell eller heterosexuell.
Detta är precis samma sak som rasism. Att vara rasist är för de flesta (vettiga) människor jättefel, men att vara homofob är minsann okej? Hur kan det vara så? Det är fortfarande ett hat mot en bestämd grupp människor i samhället. Och det är väl ändå personligheten som räknas? Inte vilket land man kommer från, vad man tror på, vilken färg man har på kroppen eller om man blir kär i tjejer eller killar.
Jag tror detta beror mycket på vad man har haft för uppväxt, vad man har för kunskaper och även på grupptryck. Har man växt upp med föräldrar som tycker det är "fel" med homosexualitet, så då är det väl ganska lätt hänt att man själv har samma värderingar? Om man inte vet så mycket om det, så kanske man tycker att det är lättare att bara ha fördomar direkt? Eller  "dom tycker att det är äckligt att vara bög så då tycker jag det med".
Men snälla, ska det verkligen behöva vara på detta sätt? Ska människor verkligen inte få vara den de är pga att de är rädd för vad folk ska tycka? Jag tycker att det är rent skamligt att det ska vara såhär, jag menar, vi lever ändå på 2000-talet. Vi ska väl ändå kunna acceptera alla människor även fast de inte har samma värderingar som oss.
Morgan, en (homosexuell) kille här i stan ska ha föreläsning om homosexualitet, många Gävlebor vet nog vem han är. Det finns ett evenemang på facebook som ni hittar HÄR, där ni kan läsa mer. Ni kan även gå in på hans blogg som ni hittar häär, har för mig att han svarar på mycket frågor om just detta och skriver även om sitt liv som homosexuell i ett heterosexuellt samhälle. Finns även en tjej som heter Ida som jag vet svarar på alla möjliga frågor om detta, henne blogg hittar ni HÄÄR
Nu blev det mycket text här, ni får mer än gärna komma med åsikter och säga vad ni tycker. Och självklart kan ni fråga mig med om saker, dock så har jag kanske inte alltid svar på allt men jag gör mitt bästa!
HOMOSEXUELLA/BISEXUELLA ÄR PRECIS LIKA MYCKET VÄRD SOM HETEROSEXUELLA.
Ursäkta om det blev lite rörigt, men svårt att tygla tankarna ibland, haha.



Slutkörd

Datum: 2012-01-31 Tid 19:26:41 - Kategori: VARDAG - KOMMENTERA
Godkväll mina vänner. Todde att jag skulle ha mer tid till att blogg nu när jag har praktik, men hade väl inte helt rätt där. De dagar jag är ledig kommer jag ju kunna blogga, men annars när jag jobbar kväll så sover jag länge på morgonen och när jag jobbar dag så är jag helt slutkörd när jag kommer hem.
Igår hade jag kväll och idag hade jag dag. Vilket betyder att jag var väldigt trött idag när jag var tvungen att gå upp sex och slutade jobba nio igår. Ioförsig fick jag gå en timme tidigare igår men ändå. Dessutom är det ju en heelt annan miljö än vad jag är van vid, så det gör mig ju också helt utmattad. Jobbar dag imorgon också men sen har jag hela tre dagars ledighet innan jag har världens längsta pass, 7-21, på söndag.
Slutade iallafall fyra idag men fick gå typ 20 i tre, skönt! Kom hem och la mig direkt och dunkade av i två timmar, är dock supertrött fortfarande. Sen har jag bara ätit och tagit en låång vaarm dusch!
Nu tänkte jag göra mig en kopp te och slå på tvn och se om det finns något bra där. Tänkte slänga in ett inlägg med en åsikt idag också faktiskt. Vad det ska handla om får ni inte veta än, hihi.



Tävling med Dennis M.

Datum: 2012-01-30 Tid 13:07:41 - Kategori: VARDAG - KOMMENTERA
Jag är med och tävlar om en goodiebag hos världens bästa Dennis M. var med ni också! Den är fylld av produkter från Victoria's Secret, underkläder, body lotions osv.
Gå in och följ instruktionerna här ---> http://dennism.se/vinn-goodiebag-fran-victorias-secret/



Godmorgon?

Datum: 2012-01-30 Tid 11:01:27 - Kategori: VARDAG - KOMMENTERA
Har precis vaknat. Är skitirriterad för jag skulle på ett möte på um imorgon klockan ett, men dom har skjutit det till IDAG klockan ett och ringde om det imorse. Jag börjar jobba halv två idag och just därför ville jag ha det imorgon, så nu blir det inget alls, ååh suck.
Så nu är jag iallafall inte på bra humör, är dessutom superförkyld vilket absolut inte gör saken bättre. Är även rädd att jag bara får en halvtimmes lunch för då hinner jag inte gå hem och äta. Åhhhh glad tjej.
Nu lär jag väl iallafall börja klä på mig, äta osv. Hörs seeeeen



Ny blogg!

Datum: 2012-01-29 Tid 23:04:09 - Kategori: VARDAG - KOMMENTERA
Hej alla fans. Har skaffat ny blogg nu, tycker att blogg.se är mycket snyggare och fräschare än devote. Man kan ha mycket snyggare designer och allt så det kändes rätt att göra detta. Jag måste även försöka bli bättre på att blogga. Tappade det där lite när jullovet började och sen hittade jag liksom aldrig tillbaka. Lät värsta djupt nu men aa.
Ska även fixa en design men vi får se när den kommer! Nu ska jag krypa ner och sova så jag orkar med en jobbdag imorgon. Vi börjar praktik imorgon och jag ska vara på ett äldreboende, eller ja hela klassen ska det. Börjar halv två och jobbar till nio/tio nån gång. Vill vara pigg första dagen så det är väl bäst att sova nu. Godnatt på er!